IntimaLase™

Sindromul de relaxare vaginală este o afecțiune comună în rândul femeilor. Relaxarea vaginală este descrisă ca o pierdere a structurii vaginale optimă. Cele mai multe femei (și soții sau partenerii lor) se referă la VRS ca “vagin larg”.

Cu toate acestea, ei întârzie pe cât se poate de mult înainte de a fi tratați căci acesta este un subiect tabu în societate.

Principalele suporturi pentru organele noastre pelvine sunt oasele pelvisului, mușchii planșeului pelvin și fascia endopelvică (țesutul fibros care formează o plasă în jurul organelor pelvine), astfel cum e demonstrat în figura 1.

planseul  pelvin și fascia endopelvică

Sistemul osos al bazinului nu se schimbă prea mult în viața unei femei. Cu toate acestea, componentele musculare și fascia suferă modificări substanțiale. Principalele cauze ale relaxării vaginale sunt nașterile și fenomenul de îmbătrânire .
In timpul nașterii vaginale a unui copil, muschii pelvini și fascia endopelvică sunt supuse la traumatisme semnificative. Postnatal, in mod natural , organismul restabilește cea mai mare parte a structurii și puterea țesuturilor, asigurand vindecarea . Cu toate acestea, unele femei vor observa un anume grad de relaxare vaginala si/sau scurgeri de urină.
Cu vârsta, mai ales după menopauză, există o scădere a capacității organismului de a se regenera. Prin urmare, este începutul slăbirii planșeului pelvin și a fasciei endopelvine , ceea ce duce și mai mult la “slăbirea” vaginului.
Un spectru larg de opțiuni sunt disponibile pentru tratamentul relaxării vaginale . Acestea variază de la tratamentul farmacologic (de obicei unul hormonal sau diverse creme și spray-uri), prin terapii comportamentale (exercitiile Kegel ) și proceduri chirurgicale mai invazive.
În timp ce terapiile farmacologice și comportamentale sunt non-invazive, au o eficacitate limitată. Pe de altă parte, procedurile chirurgicale obțin un rezultat final bun dar cu riscuri asociate ridicate.
Procedurile chirurgicale implică tăierea și reamenajarea vaginului si a tesuturilor vecine. Acest lucru poate cauza cicatrici, infecții și ulterior acte sexuale cu dureri post-operatorii. În plus, pacienta are nevoie de la una la trei zile de spitalizare și patru pana la șase săptămâni de concediu de la locul de muncă. De asemenea, durerile tranzitorii ale vaginului / zona vulvei necesita medicatie .

IntimaLase™ este un tratament nou care utilizează efectele benefice ale laserului Er-YAG
Cum functioneazã?
Lungimea de undă unică a laserului Er-YAG provoacă o creștere controlată a temperaturii țesutului (50 ° C la 70 ° C) până la o adâncime de țesut definit (200 la 500 microni ). Încălzirea colagenului provoacă fibrelor fenomene de contractie și strangere . Prin remodelarea colagenului si neocolageneza , țesutul tratat devine îmbogățit cu noi stucturi de colagen, care devine astfel , mai suplu și mai elastic. Acest lucru a fost dovedit prin studii de tesut care au arătat creșterea densității de colagen dupa tratament cu laser Er-YAG.

Figura 2. Vagin înainte și după IntimaLase™

Efectele de strângere termica asupra fibrelor de colagen se traduce prin obtinerea unui canal vaginal ferm si tonifiat
Cât de bune sunt rezultatele?

Studiile clinice au arătat ca in 70% din cazuri s-a ajuns la 95% ameliorare si cresterea gradului de satisfactie sexuala a pacientei dupa tratament.
Cum se face?

Procesul implică un aparat laser stat-of-the-art. Procedura de strângere vaginala se obține prin utilizarea unui set special conceput de speculum și adaptor intravaginal , ce permit specialiștilor să furnizeze pulsuri laser precis controlate in canalul vaginal și introitus

Figura 3 . Procedura IntimaLase™ pentru relaxarea vaginala .

Aceasta atinge nivelul dorit de remodelare a colagenului si neo-collagenesis (sinteză de noi fibre de colagen), fără efecte adverse.

Avantajele IntimaLase™

Deși laserele au fost utilizate în procedurile chirurgicale din trecut, ele sunt de obicei utilizate pentru inciziile de țesut , ținând de obicei loc de bisturie. Prin urmare, există încă incizii, suturi și timpi de recuperare mari și dureroși , chiar dacă s-au uzitat lasere .
IntimaLase™ este unic și unul dintre primele lasere din lume de acest gen pentru a obține rezultate prin strâmtorarea canalului vaginal prin fototermia fibrelor de colagen și neocolageneză în regiunea vaginală.

Nu există incizii / dureri implicate. Anestezia nu este necesară căci acest tratament este total nedureros . Nu este nevoie de absenta pacientei de la locul de muncă.
Cu toate acestea, noi sfătuim abstinență de la actul sexual și de la înot timp de două săptămâni după procedură.
Este IntimaLase™ potrivit pentru toate femeile?
IntimaLase™este potrivit pentru cele mai multe femei cu sindrom de relaxare vaginală . Cu toate acestea, femeile care sunt fotosensibile sau uzitează medicamente ce duc la fotosensibilitate ar putea avea nevoie sa fie testate sau sa facă pauză de medicație înainte de tratament.
Sarcina și unele condiții patologice pelviene sunt contraindicate pentru IntimaLase™.
Multe femei pot fi dornice să vină pentru IntimaLase™ , cât mai curând posibil după nașterea copiilor. Cu toate acestea, sfatul nostru este să așteptați timp de trei luni după naștere pentru a permite ca vindecarea naturală să aibă loc în primul rând, înainte de a începe acest tratament.
Sunt efectele evidente imediat?
IntimaLase™ functioneaza prin regenerarea naturală a țesuturilor de colagen după tratamentul termic. Efectele sunt văzute în deplinătatea lor doar după câteva săptămâni după tratament , dar cele mai multe paciente recunosc efectele după cca 21 zile .
Numărul de tratamente necesare depinde în mare măsură de capacitatea femeii de regenerare a tesuturilor și remodelarea colagenului vaginal.
De obicei, două ședințe, la aproximativ patru până la șase săptămâni , sunt necesare pentru a obține rezultatele optime.
Efecte in timp 
Această tehnologie inovatoare revoluționează gestionarea sindromului de relaxare vaginală căci IntimaLase™ poate de asemenea, preveni sau încetini progresia prolapsului și incontinenței urinare.

Se recomandă în cazul prevenției sau  tratării sindromului de relaxare vaginală fiind singura procedură prin laser folosită în ginecologie. Reface stratul de colagen  la nivelul țesutului vaginal, redându-i elasticitatea.

Tratamentul IntimaLase™ este bazat pe efectele laserului er-yag în țesutul vaginal, stimulând remodelarea colagenului și sinteza de noi fibre de colagen (neocolageneza). Rezultatul final al neocolagenezei este strâmtorarea (îngustarea) canalului vaginal cu o medie intre 1,2 – 1,9 cm în diametru.

intimalase-8

Duă o singură procedură IntimaLase™, studiile clinice au arătat, strâmtarea vaginului, ducând la o mai mare satisfacție sexuală și îmbunătățind semnificativ calitatea vieții pacientelor.

intimalase-9

intimalase-10

De ce  IntimaLase™ ?

Datorită următoarelor rezultate clinice de excepție:

  • 95% din paciente au raportat îngustarea semnificativă a vaginului aducându-l la parametri optimi fiziologici cu procedura IntimaLase™;
  • Media strâmtorarii diametrelor vaginului după procedura IntimaLase™ este de 17 % ( 1,6 cm);
  • 97% din paciente au raportat o creștere semnificativă a satisfacției actului sexual;
  • 60% au raportat intensificarea orgasmelor în timpul actului sexual;
  • 96% din parteneri au declarat diferențe majore în calitatea și plăcerea în timpul actului sexual după procedura IntimaLase™.

IntimaLase™ este cea mai sigură și eficientă procedură pentru îmbunătățirea calității vieții femeilor, garantând satisfacție indiferent de vârstă. Iată de ce IntimaLase™  este garanția consolidării cuplului …